Een afbeelding schalen en uitsnijden

Natuurlijk valt er veel voor te zeggen om voordat je afbeeldingen op je WordPresswebsite plaatst, die foto’s alvast voor te bereiden voor gebruik op het web. WordPress biedt echter ook  – al vanaf versie 3.6. –  de mogelijkheid om afbeeldingen binnen WP zelf te bewerken. De bewerkingsmogelijkheden zijn weliswaar beperkt tot schalen, uitsnijden, roteren en spiegelen, maar voor wie niet in het bezit is van fotobewerkingssoftware als Photoshop, zijn deze bewerkingen voldoende.

Hieronder een videotutorial van www.mooionline.nl waarin kort wordt uitgelegd hoe een en ander werkt.

Op de pagina waarop de afbeelding bewerkt kan worden, staan boven de foto een aantal knoppen. De eerste knop is in bovenstaande video uitgelegd (het bijsnijden van de afbeelding). De tweede en derde knop stellen je in staat om de afbeelding te roteren, de vierde en vijfde knop spiegelen de afbeelding verticaal respectievelijk horizontaal, en de laatste twee knoppen zijn de herstelknoppen.
Vergeet na de bewerking van de foto niet om op te slaan. Als je dat niet doet, kun je weer opnieuw beginnen en dat zou zonde zijn.

Wil je een website laten maken? Wil je een op maat gemaakte WordPresstraining bij me volgen? Neem dan even contact op via info@webuplease.nl of bel voor een afspraak: 0573 – 45 01 54.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.