Een geluidsbestand plaatsen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een geluidsbestand op je site te zetten.
Allereerst biedt WordPress zelf de mogelijkheid voor het aanmaken van een audio-speellijst. Hiervoor moeten mp3-bestanden daadwerkelijk in de database van de server van je website geupload worden.
In principe werkt het net als het aanmaken van een afbeeldingengalerie. Je selecteert een aantal bestanden en geeft de opdrachten ‘Maak galerij aan’ en ‘Galerij invoegen’. Voor geluidsbestanden bestaat voor een dergelijke opdracht de opdracht ‘Audio-speellijst aanmaken’ en ‘Invoegen op pagina’ (of bericht). Namen van tracks worden dan getoond en tracks kunnen afzonderlijk worden afgespeeld.

Een los geluidsbestand kan ook worden geplaatst. Er wordt dan automatisch een soort mediaspeler gegenereerd met speel, pauze- en stopknop. De vormgeving van de speler kan worden gewijzigd in het bijbehorende css-bestand.

Soundcloud

Een andere mogelijkheid is om het geluidsbestand te ’embedden’. Het is dan geupload naar een externe bron (bijv. Soundcloud) waar een code wordt gemaakt die je op de pagina kunt plakken. Voordeel daarvan is dat de serverruimte niet wordt belast met een zwaar wav-bestand. MP3-bestanden zijn relatief klein, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. WAV-bestanden (zoals je gemakkelijk kunt uploaden naar Soundcloud) zijn veel zwaarder, maar tegelijkertijd veel beter van kwaliteit. Vergelijk het onderste bestand maar met het bestand hierboven, dan hoor je duidelijk een groot verschil (ook al kun je bij de onderste geluidsopname ook nog wel horen dat het geen echte piano is…)

Voor meer: zie https://soundcloud.com/joostwalter

Video kan op een dergelijke manier (met een ‘ge-embedde’ code) worden geplaatst:

Reacties zijn gesloten.