Is uw site al mobielvriendelijk?

webuplease_is_mobielvriendelijk
Vanaf 21 april zal Google wereldwijd de mobiel-vriendelijkheid van een site mee laten tellen in de ranking. Volgens Google zal dit een “significante” impact hebben op zoekresultaten die worden getoond op mobiele apparaten.

Dit is onlangs officieel bekend gemaakt via hun Webmaster Central Blog.

Concreet: heeft u een website die niet mobielvriendelijk is en mensen zoeken vanaf een mobiel apparaat (telefoon of tablet) dan zal uw website vanaf 21 april minder goed naar voren komen in de zoekresultaten! Google doet dit om mensen ook mobiel het beste zoekresultaat te tonen.

Wat is mobielvriendelijk?

Een site die mobielvriendelijk is, kijkt naar de resolutie van het apparaat dat de site bezoekt. Aan de hand van die resolutie bepaalt de technologie hoe de site getoond moet worden. Dit noemt men ook wel een mobile responsive design. Als uw website responsive is, kunnen bezoekers de inhoud beter zien. De menu-items, die op een gewone desktop of laptop netjes naast of onder elkaar staan, worden nu bijvoorbeeld weergegeven onder een klein uitrolmenu, waarvan de tekst goed leesbaar is. De vormgeving van de desktopsite wijzigt zich zodanig, dat ook alle informatieve teksten en afbeeldingen op de site goed weergegeven worden.
Een website die niet responsive is, wordt uiteraard wel weergegeven op een tablet of smartphone, maar wat er in de meeste gevallen gebeurt, is dat de site één op één wordt verkleind en dat zowel teksten als menu-items onleesbaar zijn en nauwelijks reageren op de druk van een vinger of touchpen.

En dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de bezoeker van uw site snel is vertrokken.

buitenzorgreizen_is_mobielvriendelijk

WordPress, een snelle, voordelige oplossing

De ontwikkelingen op het gebied van websites volgen elkaar razendsnel op. Het belang van mobielvriendelijkheid wordt door de ontwikkelaars van de software van WordPress als belangrijk speerpunt gezien. WordPress is op dit moment hét systeem om snel en voordelig een website op te zetten, die aan de huidige standaarden voldoet. Het is een cms, dat wil zeggen dat de site zelf kan worden onderhouden. Het is freeware, dat wil zeggen dat de software, veel thema’s en plugins (extra gereedschappen) gratis zijn te downloaden en te installeren. Alles bij elkaar opgeteld levert het gebruik van WordPress in de loop van de tijd een enorme geld- en tijdbesparing.

Geen html en css-kennis vereist

Het grote voordeel van WordPress is dat het programmeerwerk al gedaan is. Een gebruiker kan zonder kennis van html en css al heel snel aan de slag en een acceptabele, goed werkende website bouwen. Een veel gehoorde klacht over WordPress is dat de sites allemaal erg op elkaar gaan lijken. Dat is deels waar, maar als men bereid is zich wel enige kennis van html en css eigen te maken, zal blijken dat ook WordPress-websites volledig aan te passen zijn aan persoonlijke wensen.

Wat kan Webuplease voor u betekenen?

Webuplease is het websitedesignbureau van Joost Walter dat zich richt op zzp’ers en het midden- en kleinbedrijf. De laatste jaren heeft Webuplease zich vooral gericht op de ontwikkeling van
WordPress-websites. Niet alleen het bouwen van de site, maar ook de training van de gebruiker(s) kan Webuplease voor zijn rekening nemen. Omdat Webuplease zelf ook een kleinschalig bureau is, kan het scherpe tarieven hanteren. Zo heeft u bijvoorbeeld al een website voor rond de €250 euro, als u ervoor kiest om Webuplease, na een intakegesprek, het administratieve voorwerk en de training van 3 uur te laten verzorgen. U kunt voor een geheel nieuwe site kiezen, maar ook het voordelig ombouwen van een bestaande website behoort tot de mogelijkheden.

En dan kunt er zeker van zijn dat uw mobielvriendelijke website weer een tijdje mee kan.

joerispukkelhorst_is_mobielvriendelijk

Reacties zijn gesloten.