Leer Bridge met Berry 5, les 9 Ruitenboekje

Samenvatting

  • Een volgbod is altijd gebaseerd op een redelijk tot goede 5+-kaart. Voor een volgbod op 1-niveau is de puntenrange ongeveer 7-15, voor een volgbod op 2-niveau 10-15. Met 16+ punten wordt eerst een informatiedoublet gegeven.
  • Met een 3-kaart steun mag de partner het volgbod verhogen. Hij kan dat doen nvanaf een punt of zeven. Zonder fit wordt pas vanaf tien punten bijgeboden. Het bieden van een nieuwe kleur belooft ten minste een 5-kaart. 1SA (of 2SA na een volgbod op 2-niveau toont 10-12 punten).
  • Elk volgbod gedaan met een sprong is zwak. Op 2-niveau toont het een 6-kaart, op 3-niveau een 7-kaart en op 4-niveau een 8-kaart.
  • Een informatiedoublet toont openingskracht, geen uitgesproken eigen kleur en steun voor alle ongeboden kleuren. Het vraagt partner om een troefkleur te kiezen. Met handen die te sterk zijn voor een volgbod wordt ook een informatiedoublet gegeven. Na het (verplichte) antwoord van de partner wordt vervolgens de eigen kleur geboden.
  • In antwoord op het informatiedoublet toont het bieden van een nieuwe kleur 0-8 punten. Een nieuwe kleur met sprong toon 9-11 punten. Met 12+ punten kan de antwoorder direct naar de manche gaan.
Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Klik op onderstaande link voor de antwoorden:

Antwoorden les 9 – volgbod en informatiedoublet

Klik op onderstaande link voor de powerpointpresentatie bij les 9:

Les 9 – volgbod en informatiedoublet

Spellen les 9

Reacties zijn gesloten.